By - Erwin Wilson

Wat is een verzekeringskorting voor defensief rijden?

U kunt korting krijgen op uw autoverzekeringspremies als u een door uw verzekeraar geautoriseerde cursus defensief rijden met succes voltooit. De korting, die vaak geldt voor senioren en tieners, kan de premie met ongeveer 10% verlagen.

Autoverzekeraars lossen geschillen liever niet op als ze daar niet toe verplicht zijn. Daardoor bieden ze lagere premies aan verantwoordelijke chauffeurs. Over het algemeen betalen veilige bestuurders die geen ongevallen of claims hebben minder voor autoverzekeringen.

Sommige bedrijven gebruiken zelfs telematica om de acties van chauffeurs in realtime te volgen (zoals het Progressive Snapshot-programma bijvoorbeeld). Chauffeurs die de veiligste rijtechnieken toepassen, zoals niet uitwijken, niet te hard rijden en niet ‘s nachts rijden, kunnen vervolgens worden beloond.

Kortingen op verzekeringen voor cursussen voor senioren en tieners

Veel verzekeringsmaatschappijen geven kortingen voor defensief rijden aan personen in deze leeftijdscategorieën die een goedgekeurde cursus met succes afronden, omdat ouderen en tieners de twee leeftijdsgroepen zijn die het meest waarschijnlijk leiden tot een autoverzekeringsclaim. Variabelen zijn onder meer de vereiste minimumleeftijd en de hoogte van de verzekeringskorting.

Senioren die met succes een goedgekeurde cursus voltooien, kunnen besparingen voor defensief rijden ontvangen van Geico, Allstate, Progressive, American Family en andere bekende verzekeraars. Praat met uw provider om de leeftijdsbeperking te bevestigen. Bij sommige deals kan iedereen ouder dan 50 jaar deelnemen, terwijl voor andere deals je minimaal 60 jaar oud moet zijn.

De korting op de seniorenrijopleiding is wettelijk toegestaan ​​op verschillende gebieden. Florida vereist bijvoorbeeld dat bestuurders ouder dan 55 een door de staat goedgekeurde cursus volgen om in aanmerking te komen voor een verzekeringskorting. De leverancier beslist over het bedrag en de duur van de korting, die doorgaans drie jaar is.

Ook jonge tieners komen vaak in aanmerking voor deze korting. Veel rijopleidingen voor tieners zijn bedoeld voor studenten tussen de 15 en 19 jaar, maar een verzekeringsmaatschappij kan een korting bieden aan goede adolescente chauffeurs die het programma voltooien tot 21 jaar of 25 jaar als ze alleenstaand zijn. De specifieke leeftijdsbeperkingen die door uw vervoerder zijn vastgesteld, moeten met hen worden bevestigd.

Bestaat er een online cursus defensief rijden?

Er worden online tal van cursussen defensief rijden aangeboden. Ze worden niet allemaal geaccepteerd door uw verzekeringsmaatschappij, dus controleer dit voordat u er een neemt. Afhankelijk van waar je woont en de klas waarin je je inschrijft, kosten cursussen vaak tussen $ 25 en $ 50, maar ze kunnen je in de loop van de tijd honderden dollars aan premies besparen.

Kijk bij het zoeken naar een online cursus defensief rijden of de website een goedkeuring vermeldt van de afdeling verkeersveiligheid in uw staat of een vergelijkbare afdeling. Soms zullen websites van staten een formele lijst hebben van goedgekeurde rijscholen.

De traditionele vorm van een online cursus defensief rijden is het lezen of bekijken van een aantal cursussen, gevolgd door het beantwoorden van vragen op basis van wat je hebt geleerd. Ze zijn vaak onderverdeeld in modules. Terwijl sommige vereisen dat je getimede modules in één keer afrondt, laten anderen je toe om ze in je eigen tempo te doorlopen. Houd u aan de eisen die uw verzekeraar stelt. Zo kom je mogelijk niet in aanmerking voor korting bij kortere online cursussen dan 4 uur.