By - Erwin Wilson

Tips om verkeersveilig te blijven tijdens het autorijden

U kunt uw veiligheid tijdens het autorijden op de weg waarborgen door op de onderstaande punten te letten:

Neem de nodige papieren mee

Een rijbewijs, kentekenbewijs, vervuilingsbewijs en autoverzekering behoren tot de documenten die u altijd bij u moet hebben als u een voertuig op de openbare weg bestuurt om het legaal te mogen gebruiken. Veiligheid omvat zowel fysieke als juridische aspecten. U kunt uw auto besturen zonder boetes van de verkeerspolitie te krijgen als u over het nodige papierwerk beschikt.

Gebruik de juiste veiligheidsuitrusting

Het is belangrijk om aandacht te besteden aan uw eigen veiligheid, waaronder het vastmaken van uw veiligheidsgordel om ongelukken te voorkomen. De veiligheidsgordel voorkomt dat u tegen de voorruit botst als een andere auto uw auto raakt. U moet investeren in een mooie auto die is uitgerust met diverse veiligheidsvoorzieningen, zoals airbags, om uzelf in dergelijke omstandigheden te beschermen.

Houd u aan alle snelheidsbeperkingen

Wanneer u in een zeer hoog tempo met uw auto rijdt, overtreedt u niet alleen de verkeersregels, maar brengt u ook uw veiligheid in gevaar. Mensen blijven snelheidsbeperkingen schenden, ook al weten ze dat het dodelijk is om te snel te rijden. U kunt 20 minuten besparen door met een auto sneller te rijden dan de aangegeven maximumsnelheid op een weg. Maar het vergroot de kans op een verkeersongeval.

Alles wat u moet weten over meerjarige autoverzekeringsplannen

Houd een veilige afstand

Op sommige wegen kan het moeilijk zijn om auto te rijden vanwege het verkeer. Door een veilige afstand tot het voertuig voor u aan te houden, wordt de opening groter en heeft u meer ruimte om snel te remmen. Als u dat niet doet, kan uw auto schade oplopen die hoge reparatiekosten met zich meebrengt.

Rijd nooit na het drinken

Het wordt sterk afgeraden om tijdens het rijden te drinken, omdat alcohol de reactietijd van uw lichaam vertraagt. Dit toont aan dat u, hoewel u onder invloed bent van een schadelijke chemische stof, niet helemaal bekwaam bent in het besturen van een motorvoertuig. Vraag een vriend of familielid die niet drinkt om te rijden als je dronken bent, of bel een taxi.

Onderhoud van het voertuig

Het handhaven van de juiste bandenspanning, het vervangen van versleten banden, het regelmatig verversen van de remvloeistof en het controleren van het koelvloeistofpeil, vooral bij warm weer, zijn allemaal manieren om uw auto in goede conditie te houden. Het kan levens in gevaar brengen wanneer een motor vlam vat als gevolg van oververhitting of wanneer de remmen onverwachts uitvallen. Het in goede staat houden van de auto is dus cruciaal.

Slim autorijden

Soms kan het gebruik van een beetje gezond verstand ook ongelukken voorkomen. Blijf kalm en vermijd toeterende en abrupte rijstrookwisselingen als de bestuurder voor u uw weg niet aangeeft. Als je een ongeluk krijgt, blijf dan kalm om te voorkomen dat je boos wordt op de weg. Installeer ook neonreflectoren in uw voertuig als u op een snelweg wilt rijden of parkeren.