By - Erwin Wilson

Hoe wordt er rekening gehouden met uw rijstijl door uw autoverzekering

De Insurance Regulatory and Development Authority van India heeft algemene verzekeringsmaatschappijen toestemming gegeven om autoverzekeringspakketten op te nemen met de principes “betalen terwijl u rijdt” en “betalen hoe u rijdt”.

Welke impact heeft uw rijgeschiedenis op uw online autoverzekering?

Uw autoverzekering wordt direct en aanzienlijk beïnvloed door uw rijgeschiedenis. Uw rijrecord is een uitgebreid overzicht van uw rijgeschiedenis met informatie over uw rijbewijs, challans, boetes, verkeersovertredingen, snelheidsboetes, ongevallen en meer. Dit record helpt de verzekeringsmaatschappij bij het evalueren van uw rijstijl en het berekenen van het risico dat gepaard gaat met het afsluiten van een autoverzekering.

De kosten van uw autoverzekering worden rechtstreeks beïnvloed door uw rijrecord en u kunt uiteindelijk meer betalen dan iemand die veilig rijdt en een schoon record heeft. Wanneer u een claim indient op uw autoverzekering, kan een slechte rijgeschiedenis een probleem worden.

Wat rechtvaardigt verzekeringsmaatschappijen om uw rijgeschiedenis te herzien?

Autoverzekeringsmaatschappijen onderzoeken uw rijgeschiedenis om het risico van het verzekeren van uw voertuig te bepalen. Als u een slechte rijgeschiedenis heeft, gekenmerkt door een groot aantal boetes, ongevallen, snelheidsovertredingen, enz., zal de verzekeringsmaatschappij u beschouwen als een kandidaat met een hoog risico. Hierdoor kan het zijn dat u een hogere premie moet betalen dan iemand die veilig rijdt en een goed rijgedrag heeft.

Uw rijgeschiedenis beïnvloedt zowel de kosten van uw autoverzekering als de kwaliteit van uw claims. Bij het indienen van een online autoverzekeringsclaim is een schoon rijrecord nuttig. De verzekeraar geeft u het voordeel van de twijfel en versnelt het claimproces als u veilig heeft gereden. Een vlekkeloos rijgedrag verkleint ook de kans dat een claim wordt afgewezen.

Schone rijgegevens kunnen u ook helpen in aanmerking te komen voor een korting op de veilige rijverzekering als u online een autoverzekering afsluit. Kortingen voor veilig rijden kunnen variëren van het ene bedrijf tot het andere en er is geen vast percentage. De Insurance and Regulatory Development Authority of India (IRDAI) moedigt kopers van verzekeringen aan om veilig te rijden. Om ervoor te zorgen dat individuen zich houden aan veilig rijden op de snelweg en andere verkeerswetten, heeft de toezichthouder veel maatregelen genomen op dit gebied. Voor polishouders die geen veilige rijgewoonten hebben of een slechte rijgeschiedenis hebben, heeft de IRDAI voorgesteld de premies voor autoverzekeringen te verhogen. Op het moment dat de autoverzekering wordt verlengd, profiteren ook degenen met een vlekkeloos rijgedrag.