By - Erwin Wilson

Hoe kan ik de verzekeringskorting voor veilig rijden krijgen?

U komt in aanmerking voor een korting op de verzekering voor veilig rijden als u een vlekkeloos rijgedrag hebt en zich houdt aan alle veiligheidsprocedures voor het rijden. De verzekeringskorting voor veilig rijden verschilt echter van polis tot polis en van verzekeraar tot verzekeraar.

Alleen als u een uitgebreide autoverzekering heeft, komt u in aanmerking voor een korting op de veilig rijdenverzekering (tot 50%). Deze korting is niet van toepassing op online afgesloten WA-autoverzekeringen. U moet een vlekkeloos rijgedrag bijhouden en geen claims indienen om in aanmerking te komen voor de korting op de veilige rijverzekering op uw uitgebreide autoverzekering. Alleen het opvolgen van de rijveiligheidsadviezen zal dit mogelijk maken.

Wat zijn de voordelen van het opvolgen van veilig rijadviezen en het bijhouden van een vlekkeloos rijgedrag?

Uw rijgedrag wordt rechtstreeks beïnvloed door een aantal problemen, waaronder verkeersboetes, ongevallen, snelheidsboetes, riskant rijden, ontijdige betaling van boetes of boetes, rijden onder invloed, enz. De voordelen van het opvolgen van veiligheidsadviezen en het schoonhouden van rijrecord zijn talrijk.

Enkele voordelen van het bijhouden van een vlekkeloos rijgedrag zijn:

1. Lagere premies: Een verzekeringsmaatschappij brengt u minder in rekening als u een schoon rijbewijs heeft. Als gevolg hiervan wordt het risico van het verzekeren van uw auto verminderd en beloont de verzekeraar u door u een korting op de verzekering voor veilig rijden aan te bieden wanneer u een autoverzekering afsluit.

2. Voordelen van verlengen: Als u uw autoverzekering online moet verlengen, heeft u er ook profijt van als u een vlekkeloos rij-record bijhoudt. U komt in aanmerking voor een No Claim Bonus als u gedurende het kalenderjaar geen claims heeft ingediend bij uw autoverzekering (NCB). Wanneer uw autoverzekering wordt verlengd, verlaagt de NCB uw premies.

3. Claimverwerking is eenvoudig: Een goed rijrecord resulteert in lagere prijzen bij het kopen en verlengen van een autoverzekering. De verzekeraar biedt u echter ook voorrang bij het indienen van een claim als u een goede chauffeur bent geweest en een schoon rijrecord hebt. Er komt meer vertrouwen bij kijken en uw claimproces verloopt sneller.

Hoe kan ik mijn rijrecord schoon houden?

Door enkele eenvoudige maatregelen te nemen, zoals de volgende, kunt u een vlekkeloos rijgedrag behouden:

Rijveiligheidsadvies: Veilig rijden is de meest cruciale richtlijn voor het bijhouden van een vlekkeloos rijgedrag. Wees verantwoordelijk tijdens het rijden, houd u aan alle verkeerswetten, blijf binnen de snelheidslimiet, parkeer alleen in aangewezen gebieden, enz.
gehoorzaam verkeerswetten: Wees voorzichtig en houd u aan alle verkeerswetten, zoals de vereiste om een ​​geldig rijbewijs te hebben, een autoverzekering te hebben, nooit dronken te rijden, enz. De rijwetten moeten worden nageleefd om hoge boetes en schade te voorkomen naar uw rijrecord.
Betaal onmiddellijk alle boetes: Als u ooit een boete, challan of verkeersboete ontvangt, zorg er dan voor dat u deze snel betaalt en bewaar de bonnen veilig voor toekomstig gebruik. Het bijhouden van een vlekkeloos rij-record wordt gemakkelijker gemaakt door boetes op tijd te betalen.
Controleer uw rijgeschiedenis: Naast het oefenen van veilige rijtechnieken en een goede chauffeur zijn, is het een goed idee om uw rijrecord minstens twee keer per jaar te controleren. Hiermee kunt u bepalen of er overtredingen op uw naam zijn geregistreerd of dat u verantwoordelijk bent voor boetes die u onbedoeld over het hoofd hebt gezien.