By - Erwin Wilson

Heb ik een zakelijke autoverzekering nodig?

Uw verzekeringsagent zal specifiek informeren over hoe u voertuigen in uw bedrijf gebruikt, wie ze zal besturen, of u ze bezit, huurt of leaset, en of u en uw personeel waarschijnlijk hun persoonlijke auto zullen gebruiken terwijl ze voor uw bedrijf werken. Het soort dekking dat u nodig heeft, blijkt uit uw antwoorden op deze vragen.

Over het algemeen kan het niveau van aansprakelijkheidsbescherming dat door een bedrijf wordt vereist, alleen worden geboden door een BACF. Veel verzekeraars adviseren een zakelijke autodekking van maximaal $ 1 miljoen met een minimum van $ 500.000 – dat zelfs een klein bedrijf de mogelijke schade bij een zwaar ongeval moet dekken. Dit komt door de litigieuze wereld van vandaag.

Wordt zakelijk gebruik gedekt door mijn persoonlijke autopolis?

Sommige zakelijke toepassingen van uw voertuig vallen onder uw persoonlijke autopolis. Op dezelfde manier wordt bepaald werkgebruik van de auto’s van uw werknemers ook gedekt door hun persoonlijke autopolis (afhankelijk van het type bedrijf).

Zelfs als dit niet specifiek wordt uitgesloten, vormt de manier waarop u uw auto gebruikt mogelijk geen risico dat de verzekeringsmaatschappij bereid is op zich te nemen onder een persoonlijke autodekking. Wanneer een gebruik te veel gevaar oplevert, kan de verzekeraar een hogere premie opleggen, weigeren dekking af te geven of polissen beëindigen. Een commerciële autopolis kan in deze omstandigheden de beste optie zijn.

Het is mogelijk dat een persoonlijke autopolis geen dekking biedt als een voertuig grotendeels voor zakelijke doeleinden wordt gebruikt. Uw persoonlijke verzekeringsmaatschappij kan uw polis mogelijk aanpassen aan het feit dat u uw persoonlijke voertuig af en toe voor zakelijke doeleinden gebruikt. Een persoonlijke autopolis biedt geen dekking als de auto van een bedrijf is. De noodzaak voor een commercieel autobeleid zou ontstaan.

Het is mogelijk dat de persoonlijke autopolis die u of een werknemer heeft, niet voldoende bescherming biedt voor uw bedrijf. Stel u bijvoorbeeld voor dat u naar een zakelijke bijeenkomst rijdt terwijl u een verhit telefoongesprek voert met een verkoopvertegenwoordiger. Het is te laat om een ​​aanrijding te voorkomen tegen de tijd dat je je realiseert dat een busje voor je is gestopt om linksaf te slaan. Bij de aanrijding raakten ook vijf passagiers en de bestuurder gewond. Uw bedrijf en u worden allebei aangeklaagd.

Als u gewoon een persoonlijke autodekking heeft, zal uw verzekeraar u waarschijnlijk persoonlijk verdedigen en de claim afwikkelen, met inachtneming van het polismaximum. De verzekeraar van uw persoonlijke motorverzekering zal uw bedrijf echter niet verdedigen of vergoeden voor verliezen.

Uw bedrijf heeft waarschijnlijk een commerciële autoverzekering nodig als u of uw werknemers in auto’s van het bedrijf rijden. U kunt een gehuurde en niet-eigen autoverzekering nodig hebben als u uw persoonlijke voertuig gebruikt voor professionele activiteiten zoals klantenvergaderingen, bedrijfsboodschappen of leveringen (HNOA).

Uw persoonlijke autodekking is mogelijk niet voldoende om de kosten te dekken in het geval van een catastrofaal ongeval of een ongeval waarbij veel mensen gewond raken. In dat geval zullen de benadeelde partijen waarschijnlijk een rechtszaak aanspannen om de schade op uw bedrijf te verhalen.

Verwacht niet te vertrouwen op een persoonlijke overkoepelende dekking voor eventuele claims die voortvloeien uit het gebruik van een auto voor commerciële doeleinden. Doorgaans vallen alle geschillen die voortvloeien uit een zakelijke onderneming niet onder de persoonlijke paraplu.

Welke auto’s zijn inbegrepen?

Afhankelijk van de opties die u kiest, kan het dekkingsgebied van de zakelijke autopolis breed of specifiek zijn. Het kan bijvoorbeeld alleen van toepassing zijn op een bepaalde auto die in detail wordt beschreven. De polis kan ook worden opgesteld om de aansprakelijkheidsrisico’s van de genoemde verzekerde te dekken als gevolg van het gebruik van een voertuig, wat een zeer uitgebreide dekking zou vormen.