By - Erwin Wilson

Elke verantwoordelijke automobilist moet bekend zijn met deze tips voor rijveiligheid.

Wat te doen na een auto-ongeluk?

Zorg ervoor dat niemand in de auto als eerste gewond raakt als je een ongeluk krijgt. Zorg er vervolgens voor dat iedereen in de buurt, inclusief voetgangers, andere nabije voertuigen en de mensen in het andere voertuig, in orde is. voer dan deze vijf stappen uit:

Blijf op het toneel.

Juridische gevolgen, zoals boetes of andere overtredingen, kunnen volgen op het vertrek.

Neem contact op met de lokale politie of bel direct 112.

Politie en medisch personeel worden naar de plaats van het ongeval gestuurd. Wacht tot de politie een ongevalsrapport afmaakt nadat ze zijn gearriveerd.

Blijf in het voertuig

Blijf in het voertuig en wacht op de politie of een ambulance als u zich op een drukke snelweg bevindt. Langs een snelweg of andere drukke weg staan ​​is riskant voor passagiers.

Wees kalm

Maak geen ruzie of ga niet in fysiek conflict met de andere automobilist. Gewoon handelscontact- en verzekeringsgegevens. Verkrijg de namen en contactgegevens van nog meer getuigen.

Bel uw verzekeringsmaatschappij.

Breng uw verzekeringsmaatschappij op de hoogte van de claim door te bellen. Naast het verstrekken van cruciale informatie over het repareren van uw auto, zal uw agent u vragen om alle documenten die u ontvangt met betrekking tot de aanrijding.

Lees meer over wat u moet doen na een aanrijding of een aanrijding.

Verkeersveiligheid, verkeer en snelheidswetten

Op sommige wegen zijn lagesnelheidszones ingesteld. Dit zijn plaatsen met veel voetactiviteit, zoals schoolzones en straten met veel oversteekplaatsen in de buurt. Harder rijden dan de aangegeven maximumsnelheid brengt u en andere mensen in gevaar. Om de verkeersveiligheid goed te kunnen uitoefenen, moeten de volgende wetten worden nageleefd:

Passeer nooit een bus die is gestopt en een stopbord aan zijn linkerkant heeft. Het geeft aan dat kinderen de rijbaan oversteken.
Als je een sirene achter je hoort, probeer dan te stoppen, te stoppen en te wachten tot er een politieauto of brandweerauto voorbij komt.
Kom bij stopborden volledig tot stilstand en scan het gebied op andere voertuigen en voetgangers voordat u verder gaat.
Wijk nooit af van de aangegeven snelheidslimiet. Hoge boetes voor snelheidsovertredingen, voor de rechtbank verschijnen en verlies of intrekking van uw rijprivileges zijn enkele van de gevolgen van snelheidsovertredingen. Bovendien kunnen bekeuringen voor snelheidsovertredingen uw premie verhogen, afhankelijk van uw verzekeringspolis.
Wees altijd alert bij het parkeren van uw auto op zaken als invalidenborden, brandkranen, bushaltes, parkeerbeperkingen op bepaalde uren van de dag en parkeerplaatsen waarvoor alleen vergunning is verleend. Zorg ervoor dat u op elke indicator let. Een paar keer om het blok heen cirkelen kan nodig zijn, maar het is nog steeds beter dan een vergoeding te betalen of uw auto te laten slepen.